Kombiner solceller med en varmepumpe

solceller-pris.dk kan du få råd og vejledning til, hvilke solceller du bør vælge.  Al den information der er samlet på siden vil guide dig til, at finde netop det solcelleanlæg, der passer til dit behov.

Solceller kan kombineres med jordvarme eller en luft til vand varmepumpe.

Det er en genial ide at kombinere dine solceller med en varmepumpe. Grunden til dette er, at du får muligheden for at producere og anvende gratis og bæredygtig energi fra solcellerne til at opvarme din varmepumpe med. Varmepumper bruger jo strøm for at kunne virke. Energibehovet

Varmepumper skal nemlig bruge strøm for at fungere, og dette strømbehov kan således blive dækket af solceller, der kan omdanne solens stråler til energi.

Solceller kan kun kombineres med henholdsvis luft til vand – og jordvarmepumper.  En jordvarmepumpe er en del mere effektivt end en luft til vand varmepumpe. På den anden side på er installationen af en luft til vandvarmepumpe ikke nær så omfattende som hvis du skal installere jordvarme i din have. Men uanset om du vælger den ene type varmepumpe eller den anden, så er det nødvendigt at tilkoble din varmepumpe til en akkumuleringstank.

Som udgangspunkt anvender man ikke luft til luft i totalløsninger som ovennævnte, simpelthen fordi de ikke kan varme brugsvand op. Det er derfor kun luft til vand og jordvarme der er interessante i denne sammenhænge. Det er således også de typer af varmepumper, der oftest sammensættes med solceller og solenergi.

Jordvarme vil altid være at fortrække når des skal ske en kobling mellem varmepumper og solenergi. Desværre er det også den mest krævende varmepumpe. Denne kræver nemlig en stor udgravning. Derfor skal haven eller grunden således også være stor nok før dette kan betale sig. Anlægget skal jo graves ned for at kunne optage varmen.

Hvordan fungerer det?

Solceller og varmepumper kan kombineres forskellige måder. Først og fremmest kan en smart løsning være at benytte et system, hvor begge elementer kan blive tilkoblet en buffertank, således også bedre kendt som akkumuleringstank.  Det er akkumuleringstanken der skal kunne rumme alt det opvarmede brugsvand der produceres i løbet af dagen. Naturligvis vil der ikke blive opvarmet vand i de timer hvor solen ikke skinner dvs. om natten.

I denne akkumuleringstank vil der således være installeret en el-patron som tapper energien fra solcellerne. Denne patron gør det muligt at øge vandets varme i de tider hvor varmepumpen ikke kan producere nok varme eksempelvis om vinteren.