Luk varmen ind og hold kulden ude med et omvendt køleskab

Om hvordan et omvendt køleskab kan holde dig varm både sommer og vinter. Umiddelbart lyder det en smule bizart, men man kan faktisk sammenligne en varmepumpe med et omvendt køleskab, i hvert fald hvis man skal tro Dong Energy. Forklaringen ligger i at varmepumpen varmer i stedet for at køle. og varmepumperne er kommet for at blive. Med statens grønne afgifter og skyhøje varmeregninger, er det nemlig god forretning at se sig om efter miljøvenlige tiltag. Tiltag der også kan spare dig cirka halvdelen af din varmeregning. Hvis man smider sit gamle oliefyr på møddingen og i stedet vælger en luft til vand varmepumpe kan man for eksempel spare omkring 50% på varmeregningen.

Nej, nej, nej

Og nej, din luft til vand varmepumpe fryser ikke til selv om det bliver frygtelig koldt udenfor! I hvert fald ikke hvis du køber en af god kvalitet, så er du nemlig sikret at den afrimer helt på egen hånd. Det samme gælder for luft til luft varmepumpen som også kan fås i forskellige modeller. Du skal heller ikke dække varmepumpen til med plastikoverlag og varmetæpper i dårligt vejr, da den heldigvis kommer i et sikkert og beskyttende kabinet. En ting du ikke slipper for er dog at skovle sne. Dette skyldes at der til varmepumpen er tilknyttet en ventilator som et meget voldsomt snefald kan forhindre i at virke.

Både luft til vand varmepumpen og luft til luft varmepumpen kræver et årligt vedligeholdelsestjek. Men udover dette og sneskovlingen er der ikke det store arbejde med pumperne og ja, din nabo sætter også pris på at du skovler sne.

Hvilken slags pumpe skal jeg vælge?

Der er stor forskel på pumperne ikke blot når det kommer til deres formåen men også i forhold til prisen. En luft til luft varmepumpe er forholdsvis billig og her kan man slippe med hvad det ville koste for familien at tage på en all-inclusive charterferie  til Egypten (10 – 25.000 kr.). Prisen bliver straks en del højere hvis man vil købe en luft til vand varmepumpe og 100.00 kr. er ikke urealistisk for dette “lille” vidunder.

Hvorfor købe den dyre luft til vandvarmepumpe?

Med en MEGET højere pris end luft til luft varmepumpen kan man spørge sig selv om hvorfor man i al verden skulle købe den dyrere varmepumpe? En luft til vand varmepumpe er i modsætning til luft til luft varmepumpen  en reel totalløsning. Dermed tager den konkurrencen op med jordvarmen der er i samme priskategori. Luft til vand varmepumpen kan således bruges både til at opvarme dine rum og til at forsyne huset og dig med varmt vand i badet og i hanerne.