Opstart af restaurant – Forbered dig ordentligt

Flere og flere danskere spiser ude. I gennemsnit spiser danskere ude 50 gange om året. Det er især unge, som godt kan lide at spise ude. Stigningen i antal restaurantgæster medfører, at flere og flere restauranter åbner rundt omkring i Danmark. Overvejer du at starte en restaurant? I så fald er der forskellige ting, du kan gøre af overvejelser. Du skal tænke over, hvordan du skal indrette din restaurant, hvordan din økonomi skal fungere, hvilket kassesystem du har brug for etc. Her på siden kan du læse generelt om opstart af restaurant. På www.kassesystempriser.dk kan du læse mere om kassesystemer til restaurant.

3 måder at starte sin restaurant på

Du kan starte en restaurant på 3 måder. Enten kan du starte fra bunden, hvor du kan få lov at sætte dit helt eget præg på din restaurant. Her får du lov at være kreativt og kan lege med egne idéer. Du skal dog tænke på, at det kan være svært at starte fra bunden, da du kan lave mange fejl.

Du kan alternativt vælge at overtage en eksisterende restaurant. Ved at overtage en allerede eksisterende restaurant, er mange af de grundlæggende ting allerede på plads, så du ikke behøver at skulle tænke over disse. Du kan så efterfølgende ændre de ting, som du ikke er tilfreds med ved den pågældende restaurant.

Du kan købe dig ind i en kæde. Kæderestauranter er i forvejen kendte og har fastlagte rammer. Derfor har du langt bedre chancer for at starte med succes, men du har til gengæld ikke de samme muligheder for at sætte dit eget præg på tingene.

Økonomi og budget

Når du starter din egen restaurant, bliver du nødt til at tage højde for at økonomien skal løbe rundt. Din restaurant holder ikke længe, hvis du ikke tjener penge – det siger sig selv. Du bør på forhånd tjekke markedet og undersøge, hvad priserne er på indkøb af mad. Du kan ligeledes kigge på prissætning på andre restauranter og overveje, hvordan du vil placere dig prismæssigt i forhold til dine konkurrenter. Find ud af, hvor mange penge du skal låne til at starte med, og lav en plan over, hvor længe du helt præcist skal låne disse penge. Lav et etableringsbudget, hvor du medregner alle udgifter, som du får i forbindelse med opstart. Det kunne være ejendom, borde, stole, belysning, køkkenredskaber, kassesystemer, telefon, indkøb af mad mv. Du kan i dette budget også medregne forventet indkomst.

Skat

Du kan ikke undgå at skulle betale skat af dit overskud. Når du starter din virksomhed, bliver du nødt til på forhånd at lave en forskudsopgørelse. Det kan være svært at vide på forhånd, hvor meget du kommer til at tjene, så du må give et skøn. Her kan du bruge dit etableringsbudget og ud for det give et skøn.

Andre relevante overvejelser

Når du starter en restaurant, skal du være i stand til at lede personale. Det kræver visse kompetencer – ikke kun som kok men som leder af mennesker. Du skal være i stand til at træffe hurtige beslutninger og være dygtig til at kommunikere med dine medarbejder. Opstart af restaurant handler altså ikke kun om de materielle ting. Du skal også tage højde for det hårde arbejde og arbejdet med mennesker.

Rundt omkring på nettet kan du læse mere om opstart af restaurant. Find flere god tips og tricks på Google.