Pillefyr – den billigste måde til at opvarme dit hus

pellets-432097_1280

Pillefyr er blevet meget populære de sidste år, og det er der en god grund til. Pilleafbrænding har mindre skade på miljøet, det er kompakt, let at anvende, og så er det også en af de billigste måde, du kan opvarmen boligen på.

Efter at have undersøgt en masse forskellige energikilder, synes det at være pillefyret, der løbe med titlen som det mest energieffektive. Har du endnu ikke undersøgt, om det kan være rentabelt for dig at skifte, kan du med fordel gøre det med det samme.

Fordele ved pillefyret er:

  • Det fylder mindre
  • Det er miljøvenligt
  • Det er brugervenligt
  • Det sparer dig penge på varmeregningen

Hvad spare du ved at skifte fra Oliefyr til Pillefyr

Det er muligt, at et pillefyr koster meget nu-og-her, men der er faktisk store besparelse at opnår, hvis du i forvejen opvarmer med f.eks. olie. Faktisk siger tommelfingerreglen, at du kan halvere din varmeregning, hvis du skifter fra et olie- til et pillefyr.

Derfor vil dit pillefyr oftest være tjent hjem på omkring 4 år. Det er dog forskelligt afhængigt af, hvor gammelt dit hus er, kvaliteten på de piller, du fyrer med osv. Derudover kan du også få et tilskud, hvis du skifter til pillefyr. Det er normalt omkring 4000-8000 kr.

I det lange løb kan det derfor sagtens betale sig for dig at lave skiftet, især hvis din varmeregning er høj. For at finde ud af mere omkring, hvorvidt det kunne gavne dig, bør du kontakte fagfolk som f.eks firmaet KNSB, der kan give dig mere information omkring, hvad du kan spare, og hvad et pillefyr koster.

Miljø- og brugervenlighed

Da et pillefyr er energieffektivt, betyder det samtidigt, at det ikke skader miljøet ligeså meget som andre fyr, der kører på enten el, olie eller gas. Derfor er et skift pillefyr med til at nedsætte dit udledning af Co2.

Pillefyr er blevet meget mere kompakte og fylder ligeledes mindre end andre fyr. Det giver dig altså mere plads i dit fyrrum eller bryggers. Samtid med det er det også virkelig brugervenligt. Du skal blot påfylde piller og trykke på start, så er fyret i gang.

Pillefyret giver samtidig en jævn og stabil varme, al varmen bliver brugt, og ikke noget af det siver ud. Kontakt et firma vedrørende mere information. Hvis du spekulere på, om du kan spare penge på varmeregningen, så er der stor sandsynlighed for, at du kan. Du kan læse mere om pillefyr på: KNSB.dk

Kilde: DONG Energy
Kilde: KN Bogholderfabrik og Miljøteknik