Planlæg sommerfesten i god tid

Billede af en have med et opslået telt til sommerfest

Slutningen af januar nærmer sig, den første sne er faldet og så virker det da fuldstændig tåbeligt, at begynde på planlægningen af sommerfesten på kontoret. Ikke desto mindre foreslår jeg, at gøre  det alligevel.

I denne kolde og mørke tid, kan det nemlig være motiverende for medarbejderne at have noget at se frem til. Og firmafesterne er en af de få begivenheder, der kan fungere som et samlingspunkt, så folk har noget at se frem til sammen.

Mindre virksomheder

Arbejder du i en lille virksomhed, hvad så med at leje et telt?
Du kan bare google “Teltudlejning Sjælland” for eksempel og så finder man straks en udbyder af teltudlejning på Sjælland.
Det kræver selvfølgelig at man har et sted, hvor man kan sætte teltet op, men hvis man arbejder i en mindre virksomhed, så er der sikkert en af medarbejderne, der har en have man kan låne.

Selvom man holder det privat, kan man jo godt få maden leveret udefra, men hvis der er stemning for det kan det være rigtigt hyggeligt at lave en picnic inspirereret fest. Hvis man holder det i en privat have, har vedkommende sikkert en grill, der kan bruges til at stege bøffer på, og så kan man købe et par engangsgrille til flutes og pølser.

Man kan bruge flere modeller i forhold til hvem der laver mad.
Først og fremmest kan deltagerne medbringe mad til sig selv, dette er en fin løsning, hvis budgettet er lidt stramt. Hvis man har lidt flere penge til rådighed, er der måske en, der gerne vil påtage sig ansvaret for at købe ind til fællesmad, og så kan man ellers hjælpes lidt ad med at maden lavet.

Udover at leje selve teltet, er det også muligt at leje sig til borde, stole, lys, lyd og service (tallerkener og bestik med mere).

Større virksomheder

Hvis man har mange medarbejdere, er løsningen med telt i en privat have umulig, og så må man tænke i andre baner. En del provinsielle virksomheder har tilstødende grønne arealer, hvor det vil være muligt at slå telte op. Til gengæld er det nok den smarteste løsning at bestille maden udefra, hvis man er ude i 30 eller flere deltagere.

Hvis det ikke er muligt at slå et telt op, vil det formentlig være nemmest at tage den traditionelle pakkeløsning, hvor man betaler et firma for at låne deres lokaler med betjening.

Så gør klar til sommerfest og få firmaet i feststemning allerede nu!