Sådan sparer du penge på varmeregningerne

radiator-250558_1280

Der er rigtig mange penge at spare ved at nedsætte dit energiforbrug. Du tror måske ikke, at der er noget at gøre re meget ved den sure regning, der kommer ind ad døren en gang om året, men sandheden er faktisk en helt anden.

Der skal faktisk ikke mange ændringer i dit hjem til, at du bliver meget mere energieffektiv og kan spare tusindvis af kroner om året. Her er en guide til, hvordan du kan spare på energien:

Radiatorer

Det er rigtigt godt at lufte ud i din bolig. For energiforbrugets skyld er det allerbedst, hvis du lufter ud på én gang. Det er ikke særlig hensigtsmæssigt at have en dør eller et vindue pivåbent en hel dag, mens radiatoren kører. Samtidig kan du nøjes med, at indstille din radiator på omkring 21 grader, som er behageligt for mennesker.

Vinduer

Hvis du har gamle vinduer, kan det være en kæmpe fordel at skifte dem ud. Nogle ældre vinduer er så utætte, at gardinet blafre. Så bliver der ikke fyret for mange andre en de populære gråspurve.

Fyr

Har du et fyr , der er ældre end 10 år, kan der være en stor besparelse ved at skifte til et nyt. Bare det at skifte et gammel gasfyr ud med et nyt vil spare dig mange penge. Men det allerbedste er at skifte til miljøvenlig opvarmning som solenergi, varmepumper eller pillefyr. De giver dig den største besparelse.

Isolering

Som nævnt foroven er det dumt at bruge en masse energi på at varme alt andet end dit hjem. Derfor er det vigtigt at få isoleret dit hus godt. Da varmen stiger opad, er det essentielt at få isoleret tilstrækkeligt i loftet. Hvis du har en hulmur, kan det også bedst betale sig at få den isoleret.

Bad

Tag så vidt muligt brusebad kontra karbad. Da et brusebad i gennemsnit bruger ca. 30 liter varmt vand og et karbad bruger ca. 180 l! Vil du spare ekstra, skal du have en sparebruser, der kan nedsætte forbruget af det varme vand med 50 %.

Dette er et par enkelte tips til, hvordan du allerede fra i dag kan få bugt på fore dyre varmeregninger, og så gør det jo heller ikke noget, at du oven i købet bidrager til et bedre miljø.

Læs mere om udnyttelse af energi på groenthus.dk