To fluer med ét smæk

fluesmækker“Spar penge mens du er miljøvenlig”, dette lyder næsten for godt til at være sandt, men med de nyere teknologier, er dette rent faktisk en realitet. Grønne energiformer er blevet mere og mere dominerende på markedet, og der er et utal af forskellige udbydere. Eksempelvis udbyder Dansk Varmeservice mange forskellige former for grønenergi, eksempelvis kan varmepumper og solenergi nævnes. Disse former for alternative energi former er både gode mod kontoen, samtidig med at de er gavnlige for miljøet, fremfor de traditionelle energiformer.  Således slår man to fluer med ét smæk!

Grøn energi er sund fornuft

Lys ide og sund fornuftDet er ren sund fornuft at benytte grønne energiformer, da det både giver mening i forhold til ens private økonomi, samt at det er godt for miljøet. Der er således ikke nogen grund til, at man ikke skulle installere alternative energiformer i sit hjem. Nogen af de populære former for grøn energi, som mange danskere allerede har fået installeret i deres hjem er solceller og varmepumper.

Solcelleanlæg

Solcelle er godtSolceller udnytter solens energi, til at producere el eller energi til opvarmning af vand. Således kan et solcelleanlæg enten bruges til at producere el, hvorfor man kan reducere sin egen el-regning. En solfanger kan også kobles sammen med et rørsystem, hvori der er en frostfri væske, der kan varme vand beholdere op. Med dette system kan man både opvarme hjemmet eller opvarme brugsvand. Således er der mange muligheder med solceller. Solceller holder i omkring 30 år, og kræver minimal vedligeholdelse, dermed er det en nem investering, der sikrer én stabil varme over mange år.

Varmepumper

Varme fra jord og luftDer findes op til flere forskellige varmepumper, men princippet er det samme; Der trækkes energi ud af elementer fra naturen, hvor denne energi laves om til opvarmning af hjemmet eller vandet. Eksempelvis kan man få luft-til-luft varmepumper, hvor energien fra luften udenfor, bruges til at blæse varm luft ind i huset, eller en luft-til-vand varmepumpe, hvor energien fra luften udenfor bruges til at varme vand op, som så igen bruges til at opvarme huset.

Endeligt er der også jordpumper, som er en af de billigste måde at opvarme ens hjem på. Ved jordpumper graves der et rørsystem ned i haven, som hiver energien ud af jorden, og bruger denne  energi til at opvarme huset. Dette er en yderst effektiv metode, som bestemt kan anbefales, dog kræver den, at man har et vist areal have.

En langsigtet investering

Penge - store besparelser at henteOvenstående energiformer er alle holdbare i mange år, hvorfor man egentlig foretager en investering i ens fremtid.  Selvfølgelig skal man af med en større sum penge ved installering, men på få år vil denne investering have betalt sig hjem igen, grundet de store besparelser man vil gøre. Yderligere er det vigtigt at huske, hvor vigtigt miljøet er, hvorfor dette også er en afgørende faktor, når man skal beslutte sig om man vil investere i grønne energiformer.